Когато надписваме картичка...

Когато надписваме картичка...

 

Често пъти, когато надписваме картичката към някой подарък, се чудим какво да кажем, така че пожеланието ни да е запомнящо се, неклиширано и да съдържа нещо повече от стандартното „ЧРД“, „ЧИД“ и т.н. В опита си да сме оригинални обаче понякога пожеланията се получават неумели или смешни, като не е изключено дори човекът, за когото да са предназначени, да се обиди, прочитайки ги.

 

Ето защо по-добре е да не измисляме сложни фрази и претенциозни думички, а да се концентрираме върху личността на човека, който има празник, и да напишем нещо искрено, пък било то и на пръв поглед скучно. Думички като „здраве“, „щастие“, „късмет“ и любов“ никога не са излишни или нежелани, а е въпрос на съвсем малко въображение да ги свържем в подходящото за дадения човек изречение.

 

От друга страна, добре е да избягваме някои думи, които нерядко дразнят, освен ако не пишете картичка за баба си, например „дълголетие“, „благоденствие“, „разбирателство“, „умиротворение“. Не че има голям шанс те да са първите, които да ви дойдат на ум, но не е изключено да се окажете с тях на подаряваната картичка, ако разчитате на готови примери, които да „копи-пейстнете“.

Ако пък съвсем не знаете какво да пишете и не ви се занимава, продават се прекрасни картички с готови написани пожелания отпред, към които можете просто да добавите името си и датата, на която е празникът. Последният елемент никак не е за подценяване, защото, ако поводът, картичката и вие сте скъпи на празнуващия човек, е много вероятно той да си запази картичката, да я погледне след време, да се сети за вас и да проследи мислено развитието на взаимоотношенията ви през годините, ползвайки за отправна точка точно тази дата, този повод и празник, на които сте били заедно и сте празнували.

 

Не е добра идея обаче да ползвате пожелания от електронни картички, които да препишете върху вашата картичка. Има вероятност не само вие да сте видели виртуалните пожелания и да стане ясно, че не сте могли да измислите какво да пожелаете и сте пробегнали до идеите на дизайнери на картички за масово ползване. При хартиените картички някак е по-друго – винаги я има идеята, че сте видели точно тази картичка с точно това пожелание и е нямало как да не я купите, защото и двете са толкова подходящи и сякаш създадени специално за случая.

В крайна сметка дори и да не подарите нищо, важно е да покажете, че поводът е важен за вас.





{START_COUNTER}